© Faroqhi | Peretz. 2019 Berlin.

  • YouTube - Black Circle
  • Black Instagram Icon
16_2590_FAROQHI_1.jpg

Bauhaus Windows

In May 2015 a temporary events pavilion was opened on the grounds of the Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung in Berlin – the bauhaus re use. The recycling building serves as an information center, discussion platform and the new venue for educational events. 

 

The determining architectural elements are about 100 meters of re-used steel windows from 1976 from the Bauhaus building in Dessau. 

The film’s images give insights into erecting the pavilion. The building is in all its aspects a declaration of love for the ideas of the Bauhaus.

The film explores the creation of an experiment with utopian character addressing social, historical and ecological aspects.

 

In cooperation with Bauhaus Archive Berlin, zukunftsgaeusche GbR Berlin

 

Link: www.bauhaus-reuse.de

Original title Bauhaus-Fenster Production Date 2015 Director Anna Faroqhi, Haim Peretz Camera Haim Peretz Sound, Editor Anna Faroqhi

Production Faroqhi Peretz Filmproduction, Berlin Format digital file, colour, stereo sound Length 8 min. First Screening May 2015, bauhaus re use, Bauhaus Archiv Berlin